Комеди Клуб спортен подкаст за маратона и спортно ходене

Спортното ходене

В новия епизод от изданието на Комеди Клуб спортен подкаст Еди разказва на Иван и Боми за дисциплината, която кара стипълчейза да изглежда като безобидна разходка в парка – спортното ходене. Мотивът за запознаване на феновете с ексцентричната дисциплина е желанието на Иван да се позабавлява на чужд гръб след завръщането на Еди от току-що отминалото държавно първенство по спортно ходене, в което той взима участие. От своя страна пък Еди не се свени да разкаже и дори показва изпълнението на дисциплината. Повече за спортното ходене можете да научите в нашия спортен подкаст.

Маратонското бягане

Другата тема за разговор е маратонското бягане и развитието на дисциплината през годините. Еди разказва за проекта на Nike (последвана от INEOS), които се опитват да помогнат на човек да слезе под бариерата от 2 часа в маратона. Главен герой в това начинание е най-добрият маратонец за всички времена – Елиуд Кипчоге. Олимпийският шампион и световен рекордьор е основното действащо лице и двата проекта (Nike, INEOS). Първият опит на кениеца с американската компания за обувки е неуспешна, като заветната цел е на само 22 секунди. 2 години след неуспеха Елиуд получава втори шанс да пренапише спортната история. Британската компания INEOS се учи от грешките в проекта на Nike, като добавя свои идеи и решения в начинанието. Резултатът е налице – заветната граница от 2 часа е преодоляна. С време от 1:59:40 ч., Кипчоге бяга най-бързия маратон в историята, макар резултатът да не е признат за световен рекорд. Причината е твърде перфектните и изкуствени условия пригодени за максимално бързото бягане.

Още за маратонското бягане и спортното ходене, където Иван едвам се задържа на стола от смях, можете да видите в епизода на Комеди Клуб спортен подкаст тук.

За още забавни и интересни епизоди на Комеди Клуб подкаст, можете да посетите канала ни в Youtube. Също така може да ни слушате и в подкаст изданията ни в Spotify, SoundCloud и iTunes.

Всички най-важни новини от България и света можете да гледате в новинарското ни издание на Комеди Клуб. Най-пикантните и интересни новини от света на шоубизнеса можете да намерите в клюкарския ни подкаст. Събитията от света на спорта пък можете да откриете в спортното издание на Комеди Клуб.