Подкаст – Защо си струва?

Какво е подкаст?

Подкаст е шоу в което един или повече хора говорят и споделят свои идеи. Шоуто може да бъде аудио или видео формат. Основното, което различава формата от останалите шоута е, че подкастът е предназначен да се разпространява в интернет.

Топ 5 български подкасти

Коя онлайн платформа е подходяща за подкаст?

В днешно време почти всяка голяма онлайн платформа е подходяща. Най-популярният български подкаст – Комеди Клуб е активен главно в Youtube, iTunes, Spotify, Google Podcasts и Soundcloud.

5 български подкасти

  1. Шоубизнес с Комеди Клуба – шоу в което комедиантите и Боми си говорят за последните изцепки в българския и световен шоубизнес.
  2. Новините на Комеди Клуба – шоу за актуалното от седмицата с основни лица – Иван Кирков, Александър Деянски и Ники Банков. Те дискутират темите от изминалата седмица.
  3. Комеди Клуб Подкаст – Комедиантите си говорят за ежедневието си и се забавляват в това шоу.
  4. Лесни Пари – шоу за инвестиции, печелене на пари, харчене на пари и изграждане на успешна и неуспешна кариера.
  5. 101 Сериозно – мястото за дълги интервюта с хора от шоу бизнеса
Подкаст - защо си струва?
Подкаст на Комеди Клуб София с Иван кирков, Кристиан Терзиев и Цветомир Павлов – Виц по Бай Тошово Време.

Защо си струва да слушам подкасти?

Подкастите имат голямо предимство пред масовите медии с това, че са лични, нишови и могат да си позволят да не целят всички, а определени хора. Това означава, че можете да откриете себе си сред видовете подкасти, докато телевизионните предавания обикновено са малко по-безлични.

Подкастите обикновено имат тема и стил. Лесно можете да разберете дали една поредица е подходяща за вас, дори и само по заглавията на 10тина епизода.

Известни подкастъри

Иван Кирков е един от най-известните водещи на подкаст. Кирков е основател и резидент на Комеди Клуб София. Можете да гледате поредиците му в Youtube, или да посетите стендъп комеди шоута в Комеди Клуб София.

Повече за Иван Кирков

Повече за Stand-up comedy

Подкаст за извънземни с Ники и Иван юни
Подкаст за доклада на Пентагона през юни 2021 година