Мачът между Блахович и Адесаня – спортен подкаст за UFC

Епизод на Комеди Клуб спортен подкаст от Иван и Емо, които говорят за предстоящото събитие на UFC и мача между Ян Блахович и Израел Адесаня. 259-тото издание на UFC ще ни предложи цели 3 сблъсъка за титли като другите 2 двубоя са между Аманда Нунеш – Меган Андерсън и Пьотр Ян – Алджамейн Стърлинг.

Блахович – Адесаня

Шампионът в полутежка категория – Блахович, ще брани титлата си срещу шампиона в средна категория – Адесаня. Блахович в края на месеца ще стане на 38 години и твърди, че ще нокаутира Адесаня с ритник в главата. Ян е с рекорд 27-8 в ММА и се намира в серия от 4 поредни победи, от които 3 с нокаут. Той приключва 17 от своите съперници и само 3 пъти губи с приключване. Блахович губи само 1 от последните си 9 битки в UFC и вярва, че ще спре непобедената серия на Израел. Адесаня е на 31 години и все още няма загуба в ММА. Той е с рекорд 20-0 в клетката и печели с нокаут 15 от своите срещи. Израел спечели първите си 9 битки в UFC и си заслужи цели 7 бонуса.

Нунеш – Андерсън

Двойната шампионка Аманда Нунеш се завръща в клетката. Тя ще брани титлата си в категория перо на UFC срещу Меган Андерсън. Нунеш e с рекорд 20-4 в ММА и се намира в серия от 11 поредни победи. В началото на юни тази година тя защити титлата си в категория перо с победа над Фелиша Спенсън. Аманда приключва 16 от своите съпернички и няма загуба вече близо 7 години. Меган Андерсън от своя страна е с рекорд 11-4 в ММА и се намира в серия от 2 поредни победи. Тя приключва 9 от битките си и не е губила с нокаут в ММА. В края на февруари тази година тя победи с нокаут Норма Дюмонт. 

Пьотр Ян – Алджамейн Стърлинг

Пьотр Ян залага титлата си в категория петел на UFC срещу опасен опонент. Двамата атлети са във върхова форма и зрелището е гаранция. Ян е в серия от 10 поредни победи и миналата година стана шампион след нокаут над Жозе Алдо. Пьотр е много агресивен боец, който приключва 8 от своите срещи и не е губил с приключване в кариерата си. Стърлинг от своя страна е в серия от 5 поредни победи. Той приключва 10 от срещите си и само 1 пъти губи с приключване. Алджамейн няма загуба вече 4-та година и идва след голяма победа над Сандхаген.

Още за предстоящото събитие от UFC 259 и мача между Блахович и Адесаня можете да видите в Комеди Клуб спортен подкаст.

За още забавни и интересни епизоди на Комеди Клуб подкаст, може да посетите канала ни в Youtube. Също така може да ни слушате и в подкаст изданията ни в Spotify, SoundCloud и iTunes.

Всички най-важни новини от България и света можете да гледате в новинарското ни издание на Комеди Клуб. Най-пикантните и интересни новини от света на ХайЛайфа можете да намерите в клюкарския ни подкаст. Събитията от света на спорта пък можете да откриете в спортното издание на Комеди Клуб.