Блахович с победа над Адесаня – спортен подкаст за UFC

В специалното издание на Комеди Клуб спортен подкаст за UFC, Иван и Емо правят обстоен анализ на изминалото 259-то издание от ММА веригата. В него те говорят за трите основни битки на вечерта, както и какво предстои в UFC 260.

Блахович – Адесаня

Опитният ветеран Ян Блахович записа една от най-големите победи в своята кариера. 38-годишния шампион в полутежка категория заложи титлата си срещу Израел Адесаня, който е шампион в средна категория. Битката между двамата беше много интересна и първите 3 рунда се проведоха изцяло в стойка. Адесаня вкарваше ритници във водещия крак на Блахович. В последните два рудна опитът на Блахович си каза думата като успя да вкара тежък удар на Адесаня в 4-тия рунд, след което пренесе битката на земята. Ян доминираше до края на рунда и без съмнение го спечели. Ян доминира до края на 5-тия рунд, а в последните секунди вкара чукове в главата на своя съперник. След 25 минути битка съдиите бяха единодушни в полза на Блахович – (49-46, 49-45, 49-45). С тази победа Блахович записва първа защита на титлата и навлиза в серия от 5 поредни победи. Адесаня от своя страна не успя да стане двоен шампион и инкасира първа загуба в ММА. Той се разделя със серия от 20 поредни победи. В интервюто след битката Блахович заяви, че иска да защитава титлата си срещу Глоувър Тейшейра, който е безспорен претендент. 

Аманда Нунеш – Меган Андерсън

Двойната шампионка на UFC Аманда Нунеш записа поредната лесна защита на титлата си. 32-годишната бразилка победи Меган Андерсън в подглавната битка на UFC 259. Нунеш дори не се изпоти в тази среща. В началото на битката тя вкара ритник, след което последва и комбинация от удари. След тежък оувърхенд от страна на шампионката, Андерсън беше наранена, но успя да остане на крака. След ритник и нова комбинация от удари, срещата се пренесе на земята. Нунеш успя да приложи триъгълник на Андерсън, която се предаде. Така за 2 минути и 3 секудни Нунеш записа втора защита на титлата в категория перо. Меган не успя да направи нищо в тази среща, въпреки че имаше големи очаквания. С тази победа Нунеш навлезе в серия от 12 поредни победи. Андерсън от своя страна се раздели със серия от 2 поредни победи.

Пьотр Ян – Алджамейн Стърлинг

Неочакван обрат и драма белязаха мача между Пьотр Ян и Алжамейн Стърлинг. В 4-тия рунд Ян вкара удар с коляно на своя съперник. За негово съжаление обаче Стърлинг беше на земята, което направи този удар непозволен. Стърлинг не успя да продължи битката и така победи с дисквалификация. По този начин Алжамейн си тръгна със златото и е новият шампион в категория петел. Хабиб Нурмагомедов сподели, че Ян попитал хората от своя щаб дали да вкара коляното и те му казали да го направи. До момента на непозволения удар Пьотр е водил в картите на съдиите. Ако Стърлинг беше продължил, тогава Ян щеше да се раздели с точки от своя актив. В крайна сметка той стана шампион чрез дисквалификация и пожела реванш, в който да направят нещата като хората. С тази победа Стърлинг навлезе в серия от 6 поредни победи. Ян от своя страна се разделя със серия от 10 поредни победи. Почти сигурно от UFC ще уредят втора битка между тях.

За предстоящото събитие – UFC 260 и още подробности от мача между Блахович и Адесаня, гледайте коментарите и анализа на Иван и Емо в Комеди Клуб спортен подкаст тук.

За още забавни и интересни епизоди на Комеди Клуб подкаст, може да посетите канала ни в Youtube. Също така може да ни слушате и в подкаст изданията ни в Spotify, SoundCloud и iTunes.

Всички най-важни новини от България и света можете да гледате в новинарското ни издание на Комеди Клуб. Най-пикантните и интересни новини от света на ХайЛайфа можете да намерите в клюкарския ни подкаст. Събитията от света на спорта пък можете да откриете в спортното издание на Комеди Клуб.