Подкаст за шпионите в България и Комеди Клуб новините

В новинарското издание на Комеди Клуб подкаст Иван, Боми и Сашо обсъждат най-нашумелите теми от изминалата седмица. Начело са темите с шпионажа в България, разпечатаните фалшиви пари, новият локдаун, ваксините и други.

Шпионите в България

На хоризонта съзря една истинска шпионска сага ала Холивуд, след като шестима руснаци бяха задържани за шпионаж. Въпросните „агенти“ имали вътрешни връзки в министерството на отбраната и така изнасяли ценни държавни тайни и данни. По случая тече разследване като се предполага, че ръководител на групата е бившият ръководен кадър на военното разузнаване – Иван Илиев.

Фалшивите пари

Разкрита бе печатница за фалшиви пари в университет насред София. При спецакция бяха открити напечатани евро и долари за над 13 милиона лева. Дейността е извършвана на територията на висше учебно заведение от човек, който е имал трудов договор за печатар в същото заведение. По-късно двамата задържани заявиха, че фалшивите пари са били предназначени за ритуали, като сватби и кръщенета.

Ваксините

Съмненията във ваксинациите растат след като беше съобщено, че доза от AstraZeneca e била отговорна за смъртта на жена от Пловдив.

Беше представена и разработката на българската ваксина срещу COVID-19, както и PCR китове и много други разработки на БАН.

За локдауна, машините за гласуване, дипломата на Марияна Николова и още други новини, гледайте новинарския епизод на Комеди Клуб подкаст.

За още забавни и интересни епизоди на Комеди Клуб подкаст, може да посетите канала ни в Youtube. Също така може да ни слушате и в подкаст изданията ни в Spotify, SoundCloud и iTunes.

Всички най-важни новини от България и света можете да гледате в новинарското ни издание на Комеди Клуб. Най-пикантните и интересни новини от света на ХайЛайфа можете да намерите в клюкарския ни подкаст. Събитията от света на спорта пък можете да откриете в спортното издание на Комеди Клуб.