Бил Бър

Уилям Фредерик Бър (или по-известен като Бил Бър) е американски комик, актьор и подкастър. Роден е на 10 юни 1968 г. в Кантън, Масечузетс. Създател на анимационния ситком на Netflix „F Is for Family“ (2015 г. – до момента). Играе Патрик Къби в криминалната драма „Breaking Bad“ (2008–2013) и Мигс Мийфилд в нашумелия сериал „Mandalorian“, който е част от сагата „Междузвездни войни“. Той е съосновател на мрежата „All Things Comedy“, като е домакин два пъти седмично в комедиен подкаст, озаглавен „The Monday Morning Podcast“, от май 2007 г. насам.

История

Син на медицинската сестра Линда Ан и зъболекаря Робърт Едмънд Бър. Бил има четирима братя и една сестра. Семейството му е с немско-ирландско потекло. Завършва гимназия през 1987 г.. През 1993 г. получава бакалавърска степен по радио комуникации от колежа „Emerson“ в Бостън, Масачузетс. Работи в складове, преди да започне комедийната си кариера.

Подкасти

Комедийната кариера на Бър започва през 1992 г. Той се премества в Ню Йорк през 1994 г. От май 2007 г. Бър записва седмичен едночасов подкаст „Бил Бър“ всеки понеделник сутринта, в който говори за своя опит, актуални събития, турнета, спорт и предлага съвети на въпроси, изпратени от слушателите. Подкастът е достъпен на уебсайта нъра Бил Б и в мрежата All Things Comedy. Понякога към него се присъединява съпругата му Ния. През октомври 2019 г. Бър излъчва нов подкаст, съвместно с комедианта Берт Крайшер, наречен „Бил Берт Подкаст“.

Бър се появява и като гост в радиопредавания и подкасти на други комици, като „Opie and Anthony“, „You Made It Weird with Pete Holmes“, „The Adam Carolla Show“, „The Joe Rogan Experience“, „WTF“ с Марк Марон, Подкастът на „Nerdist“, Подкастът на Адам Бъкстон и „Никой не харесва Лука“. Бър беше и първият гост в подкаста на Том Грийн. На 18 април 2011 г. той гостува на холивудския подкаст „Babble-On“ заедно с Ралф Гарман.

Кариера

Бил Бър разпродава представленията си в „Madison Square Garden“ на 14 ноември 2015 г., в „Royal Albert Hall“ на 6 юни 2018 г. и последователни шоута на 4 и 5 март 2019 г. за секунди. Той държи рекорда за най-много последователни разпродадени представления в театър „Уилбър“, като изнася 19 последователни разпродадени представления. Също така разпродава 20 000 места във „Форум“ в Лос Анджелис на 28 септември 2018 г.

През 2008 г. гласът на Бър е включен в играта „Grand Theft Auto IV“ , като 2009 г. повтаря ролята си в разширителния пакет „The Lost and Damned“.

Бър е посочен като „комика на комиците“ от наблюдатели на американската асоциация на комедиантите. Появява във филма „Date Night“ като детектив Уолш. Той също така се появи в четвъртия и петия сезон на „Breaking Bad“ на AMC като Патрик Къби. Играе Марк Мълинс във филма за ченгета от 2013 г. „The Heat“.

Култовата сцена на Бил Бил в сериала „Breaking Bad“.

На 10 октомври 2020 г. Бил Бър за пръв път беше домакин на „Saturday Night Live“ на NBC и създаде монолог, който провокира много хора да го критикува, но и да го хвалят в социалните медии. В началния си монолог той обхвана теми като носенето на маски по време на пандемията от COVID-19 и движението „Black Lives Matter“.

Комедиен стил

Списание „Ролинг Стоун“ определят Бър като „безспорния шампион в тежка категория на острия хумор“. Самият той често се представя като „онзи шумен човек в бара“ с „неинформирана логика“. Според „Montreal Gazette“, Бър е „циник и противник, който никога не е обръщал внимание на политическата коректност“. „Ню Йорк Таймс“ през 2013 г. наричат Бър „един от най-забавните и отличителни гласове в страната“. С безпощадния си хумор и незачитането на никакви граници (било то расова, полова или класова), Бил Бър предоставя стенд-ъп комедия, която със сигурност не се нрави на много хора, но тези, които нямат такива предразсъдъци определят комедианта като един от най-забавните и остроумни хора на планетата.

Бър нарежда Ричард Прайор, Джордж Карлин, Бил Козби, Сам Кинисън и Патрис О’Нийл като петимата най-велики комици на всички времена.

Можете да прочетете историите на Луи Си КейДейв Шапел и Крис Рок тук.

Забавни и интересни епизоди на Комеди Клуб подкаст, можете да гледате в канала ни в Youtube. Също така може да ни слушате и в подкаст изданията ни в Spotify, SoundCloud и iTunes.

Всички най-важни новини от България и света можете да гледате в новинарското ни издание на Комеди Клуб. Най-пикантните и интересни новини от света на шоубизнеса можете да намерите в клюкарския ни подкаст. Събитията от света на спорта пък можете да откриете в спортното издание на Комеди Клуб.