Годишни Stand up Comedy награди на Комеди Клуб

Годишните Stand up Comedy награди се организират съвместно от Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивала на Комедията. Събитието датира от 2014-та година, като се състои по време на самия фестивал. Целта е да бъдат наградени най-добрите през годината в комедийния бранш.

Stand up Comedy наградите през 2016-та година

Фестивалът на Комедията вска година привлича хиляди посетители, които стават свидетели на едни от най-добрите stand up представления с участието на най-добрите комедианти, не само в България, но и в света. В това число и имена като Луи Си Кей, Еди Изард, Джими Кар, Иван Кирков, Ники Банков и други.

Плакатът за Фестивала на Комедията през 2019-та година

Stand up Comedy награди биват раздавани от Комеди Клуб в 3 различни категории, като най-ценната сред тях е наградата за Комедиант на годината. През годините тя бива спечелена от най-големите имена в българския stand up начело с Иван Кирков, Ники Банков, Васил Ножаров и други.

През 2019-та година в спора за титлата се случва прецедент, невиждан в историята на наградите. Двама комедианти, в лицето на Николаос Цитиридис и Петя Кюпова си споделят титлата Комедиант на годината. По този начин Петя става първата жена, която печели престижния трофей за най-добър комедиант. Николаос, от своя страна, към днешна дата води вечерното шоу по bTV – „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Николаос и Петя са носители на наградата за Комедиант на годината за 2019г.

Номинациите за Stand up Comedy наградите ще бъдат обявени през лятото на 2021г.. Церемонията по връчването ще се състои по време на Фестивала на Комедията, съгласно всички противоепидемични мерки.

Гледайте шоуто на Комеди Клуб по повод 1-ви април с участието на всички комедианти и вижте кой е вашият любимец за спечелване на наградата Комедиант на годината:

За още представления и подкаст посетете YouTube канала на Комеди Клуб.

One thought on “Годишни Stand up Comedy награди на Комеди Клуб

Коментарите са затворени.